Puppyconsult bij de assistente

Puppyconsult bij de assistente

Er is geen leukere toevoeging aan een huishouden dan een puppy! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een puppy komt kijken. Daarom biedt de praktijk vanaf 1 oktober 2020 op maandagochtend een gratis puppyconsult op afspraak bij één van de paraveterinairen aan.

Er zijn meerdere redenen waarom het goed is om een puppyconsult te doen:

  • De eerste is dat we u graag informeren over de groei, zorg en opvoeding van uw puppy. Uit ervaring weten we dat baasjes vaak veel vragen hebben als ze net een nieuwe pup hebben.
  • De tweede reden is dat we uw puppy graag van jongs af aan willen laten wennen aan een bezoek aan de dierenartspraktijk. Het bezoek aan de dierenarts moet leuk, ontspannen en niet eng zijn.

Tijdens het puppyconsult laten we uw puppy op een speelse manier wennen aan het staan op de behandeltafel, de weegschaal en het onderzoeken van top tot teen. Zo heeft de puppy beter de kans om op een speelse manier te wennen aan de dierenartsenpraktijk en de daarbij behorende onderzoeken.

Ook bespreken we wat er nodig is zodat uw pup zich goed kan ontwikkelen. Van uitleg over de groei van uw hond, tot en met de verzorging en opvoeding. Daarnaast laten we u zien hoe u, uw pup zelf kan laten wennen aan bepaalde handelingen zoals tandenpoetsen en het checken van de pootjes en oren.

Verder houden we de groei en ontwikkeling van uw nieuwe hond bij. Deze check bieden wij ook op negen maanden leeftijd aan, het begin van de puberteit.

Tijdens het consult gaan we in op vragen als:

  • Hoeveel en welk voer past het best bij mijn puppy?
  • Waarom bijt de pup soms in mijn handen?
  • Wat zijn de beste manieren om mijn pup zindelijk te maken?
  • Hoe verzorg ik de vacht van mijn pup op de juiste wijze?
  • Moet mijn hond gecastreerd of gesteriliseerd worden?

Niet alleen is het consult gratis, het is heel informatief en ook erg leuk voor uw pup om op een positieve manier contact te krijgen/houden met de dierenarts. De pup kan op deze manier ook wennen aan de weegschaal, behandeltafel en het bekijken/voelen van de oren, nagels enzovoort.  

Voor meer informatie of voor het maken van de afspraak, bel (0528 - 371 291) of mail (info@dapzuidwolde.nl) naar de praktijk en wij kunnen er alles over vertellen. Uiteraard hebben wij een leuke verrassing voor uw pup!

 

Met vriendelijke groet, 

Het hele team van Dierenartsenpraktijk De Wolden