Nieuwsbrief lente 2022

Kriebels!

Tekenbeten bij uw huisdier zijn vervelend en gevaarlijk. Hij of zij kan ziektes oplopen, wij geven graag wat handige tips om deze situatie te voorkomen.

Let op: gebruik voor het verwijderen van teken de STAP-methode (signaleren > teek verwijderen > advies vragen bij een (dieren)arts > preventie). Wanneer een teek binnen 24 uur verwijderd wordt is de kans op overdracht van ziektes het kleinst.

Controleer uw hond na iedere wandeling goed op teken, deze herkent u als een klein, zwart stipje. Maar als hij al langer op jouw viervoeter zit is het een soort bolletje die helemaal is opgezwollen door al het bloed dat hij heeft opgezogen. Een vaste routine om het lichaam te controleren op teken is handig, zo vergeet u geen plekjes.

Gebruik een speciale tekentang, Zodra u de teek beet heeft, kan deze er voorzichtig uitgetrokken worden. Zo blijven er geen restjes van de teek in uw huisdier zitten, dit kan namelijk voor vervelend ontstekingen of ziektes zorgen. Gebruik geen alcohol om te desinfecteren, de teek kan dan gaan ‘overgeven’ wat ervoor zorgt dat jouw viervoeter nog steeds ziektes kan oplopen.

Voor het voorkomen van teken adviseren wij u graag voor een passende behandeling voor uw viervoeter.

hond gras teken

Overgewicht...

Wist u dat maar liefst 35% van alle huisdieren overgewicht heeft of zelfs lijdt aan obesitas? Dit brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee en verkort de levensduur van uw huisdier.

In de praktijk wordt sinds begin 2022 gebruik gemaakt van een professioneel voedingsplatform onder deskundige begeleiding. Wilt u uw huisdier verantwoord laten afvallen? Wij bieden een afvaltraject aan waarbij u de juiste adviezen en een compleet voedingsadvies afgestemd op uw huisdier ontvangt. Dit traject wordt aangeboden voor honden en katten.

Hiernaast ziet u een foto van Labradoodle Ollie. Na de castratie was Ollie te veel aangekomen, onder begeleiding van de dierenartsassistente verliest hij op een gezonde manier zijn overtollige kilo’s. Wij zijn erg trots op Ollie en zijn baasjes, het afvaltraject vergt veel discipline en het resultaat mag er al zeker zijn!

Hulp nodig bij het knippen van de nagels?

Of is uw huisdier toe aan zijn vlooien- en tekenbehandeling maar lukt dit niet zelf?

Tegenwoordig is het mogelijk om op maandag- en donderdagochtend op consult te komen bij de dierenartsassistente. Tegen een lager tarief dan bij de dierenarts worden een aantal behandelingen door hen uitgevoerd.

  • Het knippen van de nagels
  • Het legen van de anaalklieren
  • Het adviseren en toedienen van een vlooien-, teken- of wormenbehandeling
  • Voedingsconsult en/of begeleiding van overgewicht
  • Hechtingen verwijderen of wondcontrole
  • Suikercontrole van diabetespatiĆ«nten
  • Gebitscontrole en poetsinstructie

En meer…

Indien u een Dier en Zorg Plan heeft afgesloten, zitten enkele van deze afspraken onbeperkt en met 100% korting bij het plan in. Zien wij u en uw huisdier binnenkort?

Dit consult is niet bedoeld om andere problemen te bespreken. Mochten er toch uitgebreidere vragen zijn, dan kunt u een dierenartsenconsult inplannen.